Поправи QuickTime Грешка 2048 Не можам да ја отворам датотеката

Имам видео фајлови со .MOV формат, everytimes јас се обидував да се отвори видео со користење на најнова QuickTime, да се добие оваа грешка "Грешка -2048. Не можам да ја отворам датотеката, бидејќи тоа не е датотека која QuickTime разбира како се мои следните опции? "

Може да се соочуваат со истата грешка. Понекогаш кога ќе се обиде да Playa видео датотеки на МОВ формат со користење на плеер на Apple QuickTime, ќе добиете порака за грешка. Пораката е " Грешка - 2048: Не можам да ја отворам Филе, бидејќи тоа не е датотека која QuickTime разбира ". Ова исто така може да се случи кога ќе се обиде да работи со друг играч како VLC Media Player или КМ играч и сакаат да се игра MOV фајл.

Fix Quicktime Error 2048

Значи она што е со оваа грешка, и зошто не оди далеку, дури и ако ја отворите датотеката со нешто друго, како VLM Media Player? Па, Грешка - 2048 се однесува на "не се најде филмот". Попрецизно, тоа се однесува на "филм атом", која ја опишува медиумите податоци во датотеката Мов. Ако филмот атом изнесува недостасува, се појавува на претходно споменатите грешка.

QuickTime MOV Грешка 2048

Мов е алгоритам за компресија поединец развиена од страна на Apple компјутер, кој може да се игра на двете Windows и Mac компјутер преку QuickTime Player. MOV фајлови да се пофали голем алгоритам за компресија и се признаваат за нивната голема видео квалитет. MOV фајлови, исто така се наведени како QuickTime MOV фајлови и се лесно да се игра. Сепак, MOV видеа се уште може да биде под влијание на проблеми како што се корупцијата и оштетување. Меѓу настаните кои предизвикуваат грешка "QuickTime грешка 2048 не може да се отвори датотеката" ар како што следува:

Исто така, може да се случи поради корупција во QuickTime програмски фајл. Оттука треба да ја инсталирате најновата верзија на QuickTime медиа плеер на вашиот Mac и Windows компјутер. По инсталацијата, можете да се обидете игра Мов видео клипови. Во случај, истата грешка се појавува, тогаш дефинитивно видео датотеката е расипана. Тогаш ќе треба да се поправи на датотеката Мов да се ослободи исклучите QuickTime грешка 2048.

Со цел да се поправи на МОВ на датотеката грешка 2048, ќе мора да го исправиме со тоа што употребата на секој добар поправка MOV софтвер. Ѕвездената Феникс Видео ПОПРАВКА е вашиот најдобар избор кој може да ви помогне да поправка оштетени или оштетени Мов видео фајлови и да ја поправите Quicktime Мов датотека грешка 2048.

На MOV Quicktime поправка алатка може да се поправи MOV фајлови кои играчот QuickTime не успеа да се игра. Друга убава работа во врска со тоа е дека, иако името вклучува зборовите "MOV поправка", таа всушност може да ги поправи и други видови на видео датотеки, вклучувајќи MP4, MOV, M4V, M4A и F4V.

Мов видео ПОПРАВКА | Поправи QuickTime Грешка 2048

Fix QuickTime Error 2048
  • Поправки насловот корупцијата во QuickTime Грешка 2048 Мов видео фајлови.
  • Поправки корупцијата во звук делот на QuickTime Грешка 2048 видео датотеки.
  • Поправки на грешки во движење на Мов видео на QuickTime Грешка 2048.
  • Поправки QuickTime Грешка 2048 видео рамки корупцијата.
  • Поправки на грешки во QuickTime Грешка 2048 движење Мов видео лизгачот.
  • Поправки оштетени податоци на QuickTime Грешка 2048 Мов видео фајлови.
  • Мов видео поправка за Mac Ел Капитен 10.11, 10.10, 10.9, 10.8, 10.7.
  • Мов видео ПОПРАВКА за Windows 10 / 8.1 / 8/7 / Vista / XP.

Како да се поправи МОВ датотеки и Фикс QuickTime Грешка 2048:

Можете да ги користите долунаведените чекори за поправка на корумпираните или оштетени видео датотеки во MP4, MOV, M4V, M4A и F4V формат со користење на овој видео поправка софтвер. Поправка на MOV видео фајлови и да ја поправите Quicktime грешка 2048 чекор по чекор. Ако сакате, можете да ја прегледате фиксна Мов видео фајлови пред зачувување.

Чекор 1 Додади QuickTime Грешка 2048 Мов видео датотеки на алатката Видео поправка.

Кликнете ПОПРАВКА Видео копче. Кликнете на копчето (+) за да додадете QuickTime Грешка 2048 Мов видео фајлови од Mac или PC со хард диск и други медиуми уреди. Кликнете на копчето - за отстранување на фајл (ови) (). Кликнете на полето за да одберете Поништи и видео датотеки да се поправи.

mov video repair to fix QuickTime Error 2048

how to fix QuickTime Error 2048

Чекор 2 Преглед и поправка QuickTime Грешка 2048 Мов видео датотеки.

Изберете ја секоја датотека и кликнете на Preview копче за лансирање на преглед пред поправка започнува процес. Едноставно кликнете на поправка на копчето за да започнете поправка QuickTime Грешка 2048 Мов видео фајлови.

preview and repair QuickTime Error 2048 mov videos on mac

repairing QuickTime Error 2048 mov videos

Чекор 3 Зачувај Поправените видео датотеки на Mac.

Вие исто така може Преглед санираат видео датотеки. Или, едноставно кликнете на Зачувај копчето за да се спаси санираат видео фајлови на внатрешен / надворешен хард диск ..

save and fix QuickTime Error 2048

How to Repair QuickTime Error 2048 MOV Video Files on Mac

По процесот на штедење е завршена, се прикажува порака за потврда покажува линк до локацијата на зачуваното видео датотеки. Можете да кликнете на копчето Прикажи зачувани датотеки за посета на локација.

Едноставно преземете и да се испробаат најдобрите Мов видео ПОПРАВКА софтвер за да им помогне да го поправат QuickTime Грешка 2048. Можете да почнете со анализа на резултатите и преглед санираат филм датотека на Mac во моментов!

видео Обнова

1 Враќање на различни видови на видео +
  1. MKV Обнова
  2. M4A Обнова
  3. FLV Обнова
  4. MP4 Обнова
  5. МЦ видео Обнова
  6. MXF Обнова
  7. Мов Обнова
  8. MPG датотеката Обнова
  9. AVI Обнова
  10. 3GP Обнова
  11. Закрепне избришани AVCHD видео
2 Закрепне видео од различни Сценарио +
  1. видео Обнова
  2. Imove Обнова
  3. Брзи формат обновување
  4. Видео обновување MAC
  5. Recvoer избришани Филмови
3 Видео ПОПРАВКА +
  1. видео ПОПРАВКА
  2. MP4 ПОПРАВКА
  3. Мов ПОПРАВКА
  4. M4V ПОПРАВКА
  5. WMV ПОПРАВКА
  6. Поправка на Црна видео екран
Жешка членовите
Види повеќе Види Помалку
Прашања поврзани со производи? Зборуваат директно на нашиот тим за поддршка>
Дома / Видео Обнова / Поправи QuickTime Грешка 2048 Не можам да ја отворам датотеката

сите теми

Врв